Chiapudding med Chai-creme og mange-pure


Dette er en morgenmad, som du vil elske! Den smager så godt, at du vil føle, at du begynder dagen med en dessert (kan også anbefales til aftensnack!!) - Og som du nok kan gætte dig til er den super sund, super nem at lave (hvis man har ingredienserne!) og så smager den SUPER godt! – Og så er den spæk fyldt med ”superfoods” eks. Chiafrø, hampefrø, nødder og ingefær som mad med MEGET højt nærringsværdi og som er kærlighed til både krop og sind.
Det er en morgenmad, som du kan spise i hverdagen, da den kan forberedes dagen før. Jeg elsker også havregryn, men synes er en super fin upgrade af den danske, klassiske havregrød.

Chiagrød
Ingredienser – 1 portion
    2 spsk. chiafrø
    1,5 dl kokosmælk (kan også bruge natural yogurt)
    2 dl mandelmælk ( man også bruge alm. mælk)
    1 spsk. rå, afskallede hampefrø
    1⁄4 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
Bland det hele sammen i en skål og sæt chiagrøden i køleskabet natten over eller blot ½ time, hvis du glemte det aftenen før.
Chiafrøene suger mere end 12 gange deres egen vægt, så al væsken skal nok blive absorberet.

Chaicreme
    2 dl i blødgjorte cashewnødder (minimum 6 timer)
    1 knivspids revet ingefær
    1 tsk. revet appelsinskal
    2 spsk. kokossirup eller agavesirup
    1 dl vand
    ½ tsk. kanel
    ½ tsk. kardemomme
    ½ tsk. vaniljepulver

Blend det hele sammen og brug det som topping.

Mangopuré
    1 mango eller 2 dl frossen mango
Blend mangoen.

Hæld halvdelen af mangopurén i bunden af et glas. Tag chiagrøden ud af køleskabet og hæld chiagrød ovenpå mangopurén. Hæld resten af mangopurén i glasset igen oven på chiagrøden og anret med lidt chaicreme øverst.
Pynt med valnødder, friske blåbær, friske hindbær og bipollen.


2 kommentarer: