Mandelsnacks


Jeg kan rigtig godt lide mandler både i salater, mysli, sunde kager, men også som en snack! -  Specielt til en kop te sammen med et par dadler eller mørk chokolade. Mandler er også et sundere alternativ til i stedet for chips og slik som eller ofte kommer på bordet en fredag aften.

Man kan lave mange varianter af mandelsnacks, hvor de kommer til at smage af lidt mere end blot en mandel. Jeg lægger her fem forskellige bud ud på mandelsnacks, som jeg synes er gode og smager lækkert!
Pas på for når først man er startet med at spise dem er det bestemt ikke nemt at stoppe før der ikke er flere.
- Man kan også bruge cashnødder og hasselnødder istedet for mandler til disse opskrifter!

SOYAMANDLER

TO DO:

200 g. mandler
3-4 spsk. Soya

Hæld mandlerne på en pande hvor de skal varmes op for fuld hammer. Ryst panden og lad mandlerne blive varme. Når de begynder at poppe og tage farve slukkes for panden.
Hæld soya ud over mandlerne mens panden rystes. Når alt soyaen er trængt ind i mandlerne hældes de på et stykke bagepapir

SALTMANDLER

TO DO:
200 g mandler
3 -3 spsk. salt (jeg bruger himalyasalt, da det er sundere)
2 dl kogende vand

Opvarm ovnen til 150 grader.
Hæld vand og salt på en stor stegepande og kog op. Hæld mandlerne herpå og rod dem rundt i saltvandet, imens vandet langsomt fordamper og bunden af panden bliver hvid af saltrester. Hæld nu mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 12-15 minutter. Lad dem afkøle og opbevar herefter i lufttæt glas.

BRÆNDTEMANDLER

TO DO:
200g. mandler
1,5 tsk. kanel
4 spsk. sukker
 1,5 spsk. vand

Hæld alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt, så alle mandlerne bliver “smurt” ind i kanelsukker massen. Stil skålen i micro ovnen i 2 minutter. 3) Ta’ skålen ud og rør det godt rundt. Sæt skålen tilbage i micro ovnen og giv dem yderligere 2 min. Når du tager dem ud, skal du passe på ikke at brænde dig, da de skålen (og nødderne) er meget varme. Hæld dem ud på bagepapir og sørg for at de ikke klistre sammen. Når de er kølet af er de klar til at spise.


SALTLAKRIDS-MANDLER

TO DO:
1   1,5 dl vand
2   2 tsk salt
3   1 spsk rålakridspulver
4   200 g mandler

Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk. Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet. Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rør evt. lidt i dem undervejs. Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering. Opbevar i et tætsluttende glas.

RISTEDE CHILIMANDLER

200 g mandler
1-1,5 tsk. chilipulver (jeg brugte en chipotlechili)
1 tsk. karrypulver
1 tsk. løgpulver
2-3 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sød paprika
ca. 0,5 tsk. hot sauce (fx tabasco)

Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Hæld olivenolie ud på en pande og opvarm til medium varme. Hæld alle krydderierne (undtagen paprika) på og lad dem riste på panden. Det fremhæver smagen.
Hæld mandlerne på panden og vend dem rundt i krydderiblandingen. Drys også med salt og vend det godt rundt. Lad mandlerne riste på panden i 3-4 minutter.
Hæld mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med sød paprika og stænk hotsauce over. Tør/bag mandlerne i ovnen i ca. 15-20 minutter. Tag ud, lad afkøle (evt. på køkkenrulle, hvis de stadig er lidt fedtede) og hæld på et lukket glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar