Jeg kan rigtig godt lide mandler både i salater, mysli,
sunde kager, men også som en snack! -
Specielt til en kop te sammen med et par dadler eller mørk chokolade. Mandler
er også et sundere alternativ til i stedet for chips og slik som eller ofte
kommer på bordet en fredag aften.
Man kan lave mange varianter af mandelsnacks, hvor de
kommer til at smage af lidt mere end blot en mandel. Jeg lægger her fem
forskellige bud ud på mandelsnacks, som jeg synes er gode og smager lækkert!
Pas på for når først man er startet med at spise dem er
det bestemt ikke nemt at stoppe før der ikke er flere.
- Man kan også bruge cashnødder og hasselnødder istedet for mandler til disse opskrifter!
SOYAMANDLER
TO DO:
200 g. mandler
3-4 spsk. Soya
Hæld mandlerne på en pande hvor de skal
varmes op for fuld hammer. Ryst panden og lad mandlerne blive varme. Når de
begynder at poppe og tage farve slukkes for panden.
Hæld soya ud over mandlerne mens panden rystes. Når alt
soyaen er trængt ind i mandlerne hældes de på et stykke bagepapir
SALTMANDLER
TO DO:
200 g mandler
3 -3 spsk. salt (jeg bruger himalyasalt, da det er
sundere)
2 dl kogende vand
Opvarm ovnen til 150 grader.
Hæld vand og salt på en stor stegepande og kog op. Hæld
mandlerne herpå og rod dem rundt i saltvandet, imens vandet langsomt fordamper
og bunden af panden bliver hvid af saltrester. Hæld nu mandlerne over på en
bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 12-15 minutter. Lad
dem afkøle og opbevar herefter i lufttæt glas.
BRÆNDTEMANDLER
TO DO:
200g. mandler
1,5 tsk. kanel
4 spsk. sukker
1,5 spsk. vand
Hæld alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt,
så alle mandlerne bliver “smurt” ind i kanelsukker massen. Stil skålen i micro
ovnen i 2 minutter. 3) Ta’ skålen ud og rør det godt rundt. Sæt skålen tilbage
i micro ovnen og giv dem yderligere 2 min. Når du tager dem ud, skal du passe på ikke at brænde dig, da de
skålen (og nødderne) er meget varme. Hæld dem ud på bagepapir og sørg for at de
ikke klistre sammen. Når de er kølet af er de klar til at spise.
SALTLAKRIDS-MANDLER
TO DO:
1
1,5 dl vand
2
2 tsk salt
3
1 spsk rålakridspulver
4
200 g mandler
Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det
koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk. Tilsæt mandlerne hertil og rør
rundt, indtil vandet er fordampet. Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt
med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rør evt. lidt i dem
undervejs. Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før
servering. Opbevar i et tætsluttende glas.
RISTEDE CHILIMANDLER
200 g mandler
1-1,5 tsk. chilipulver (jeg brugte en
chipotlechili)
1 tsk. karrypulver
1 tsk. løgpulver
2-3 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sød paprika
ca. 0,5 tsk. hot sauce (fx tabasco)
Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Hæld olivenolie ud på en pande og opvarm til medium
varme. Hæld alle krydderierne (undtagen paprika) på og lad dem riste på panden.
Det fremhæver smagen.
Hæld mandlerne på panden og vend dem rundt i
krydderiblandingen. Drys også med salt og vend det godt rundt. Lad mandlerne
riste på panden i 3-4 minutter.
Hæld mandlerne over på en bageplade beklædt med
bagepapir, drys med sød paprika og stænk hotsauce over. Tør/bag mandlerne i
ovnen i ca. 15-20 minutter. Tag ud, lad afkøle (evt. på køkkenrulle, hvis de
stadig er lidt fedtede) og hæld på et lukket glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar