Knækbrød

Disse knækbrød er et sundt og fiberrigt mellemmåltid som knaser og smager godt!
Der findes mange gode opskrifter på hjemmelavet knækbrød både med og uden mel. Jeg synes at dem uden mel og med masser af kerner er en smule bedre end dem med (jeg bruger kerner i alt hvad jeg kan komme til!). Det kan dog blive en smule dyrt i længden, hvis man ikke putter mel i i denne opskrift, da kerner desværre er temmelig dyrere! - Så put evt mel i...
Denne udgave af hjemmelavet knækbrød er en smule krydret, da jeg tænker det som en hapser uden pålæg. Man kan også lave den mere naturel uden krydderi. 
I princippet kan man tilsætte forskellige frø, kerner og nødder i det mængdeforhold, man har lyst til. Man kan vælge at kværne hørfrøene, så får man mere gavn af det sunde omega-3 som de indeholder. 

TO DO:

- 1 dl hørfrø - Kan males til mel = mere Omega-3 
- 1 dl mandler – SKAL males til mel
- 1 dl græskarkerner
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl chiafrø - Kan også undlades!
- 1 dl Havregryn 
- 3 spsk. FiberHUSK
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. oregano
- 2 spsk. rosmarin
- 2 tsk. bagepulver
- 4 dl vand
- 1 Æg 
- 2 spsk. Olie 

Alle ingredienser til hjemmelavet knækbrød røres sammen og rulles tyndt ud på to bageplader. Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir, ridses i firkanter med kniv eller pizzaskærer og bages ved 160 grader i 65 minutter til knækbrødene er brune og sprøde.
Når dine hjemmelavet knækbrød er kølet af, kan de let knækkes fra hinanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar