Hokkaidosuppe

TO DO:
Hokkaidosuppe – 4 personer
·       1 stor hokkaido græskar eller to små
·       1 løg eller 1 porre
·       3 - 4 fed hvidløg
·       3 store gulerødder
·       3 mellemstore kartofler eller 4 store pastinakker
·       1 stor tsk. revet frisk ingefær
·       1 ½  dl kokosmælk 15 – 20 %
·       3 - 4 spsk. olivenolie
·       1 spsk. Citronsaft
·       2 stk. grønsagsbouillon
·       Spidskommen
·       Paprika
·       Koriander
·       Chili
·       Friskkværnet peber
·       Vand
Hokkaidoen skylles godt og skæres midt over. Kernerne tages ud og resten af hokkaidoen, inkl. skræl skæres i grove tern. Kartofler, gulerødder, hvidløg og løg/porre skrælles og skæres i grove tern. Det hele kommes i en gryde med olivenolie og sauteres over middelvarme i 1-2 minutter. Hæld vand i, så det dækker ca. 2/3 af grøntsagerne. Riv ingefæren over og tilføj krydderierne spidskommen, paprika, koriander, og chili på slum. Smag det til sammen til, så du synes det har den rigtige smag, hverken for krydret eller for mild. Kom låg på og kog under høj varme i ca. 20 minutter.

Blend til den er helt glat og cremet. Citronsaft og kokosmælk tilsættes. Smag suppen til med salt og peber.

Topping:
Til topping er der flere gode ting, som smager godt til suppen. Jeg laver næsten altid enten en persillepesto med stegte svampe og græskarkerner drysset ud over eller en god taziki. 
Uanset hvad jeg vælger at toppe suppen med, har jeg også altid et godt stykke brød til. Det er er enten hjemmebagte flutes, boller, rugbrødcroutoner eller det allerbedste nemlig hjemmelavede naanbrød! . Muumss! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar