Havregrød med
chiafrø er lækker, sund, mættende og super nærende. Jeg har længe haft en
forkærlighed for de små skønne Chiafrø og ikke mindst på grund af deres gode
egenskaber.
1.
Kostfibre – fire gange så mange
som i hørfrø.
2. Kalk – seks gange
mere end i sødmælk.
3.
Antioxidanter – 15 gange flere
end i broccoli.
4.
Omega-3-fedtsyrer – to
skefulde indeholder mere end en laksefilet.
5.
Masser af proteiner – lige så
meget som solsikkefrø.
- Så
er man sikret den bedst mulig start på dagen!
Den slags
morgenmad som jeg oftest spiser er grød med forskellige toppings! Grød har en
lækker konsistens og så kan man lave lige den slags grød man ønsker.
Chiagrød er en
af de sundeste former for morgenmad. Chiagrød er super let at lave også på en
travl hverdagsmorgen. Man kan vælge at lave noget af grøden aftenen før ved at
lægge chiafrøene i blød vand eller mælk i en lille skål med folie over og
derefter sætte det i køleskabet.
Chiafrøene
skal være godt dækket, for frøene suger suger op til 12 gange sin egen vægt i
væske.
Opskrift - TO
DO:
Til 1 person
skal du bruge:
1 - 2 dl Havregryn
- Jeg bruger både grov salvet og finsalvet havregryn
1 - 2 dl Mælk
- Alt efter hvor meget mælk du ønsker at putte i
2 - 3 dl Vand
- Alt efter hvor tyk du ønsker grøden skal være
2 spsk. Chiafrø – som du enten kommer direkte i gryden sammen med grynene eller hvis de
har lagt i blød fra aftenen før.
- Nogle gange putter jeg også 1 Æggehvide i for at tilføje ekstra proteiner
Rør
godt rundt i grøden så den ikke brander på - (snakker af erfaring!!!!)
Til sidst
kommer jeg toppings på min grød f.eks. frugt i små tern, æblegrød uden
sukker (OMG elsker!), hakkede nødder, kanel, dadler, mørk chokolade, kakao nibs, hørfrø, græskarkerner, hampfrø, sukkerfri mysli,
kakao pulver, friske bær, eller en klat naturel yoghurt (bruger altid
skyr)
Jeg spiser det
ofte sammen med en kop grøn tee, smoties eller en kop kogende vand med citron.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar