Laksetærte med grovbund

Denne tærte er nem at lave - og kan bruges i flere anledninger end blot aftensmad.  
Tærten er super lækker og sund! Alle ingredienserne som er i tærten kan jeg rigtig godt lide, især laks, MUMS! Bunden er meget grov! - Så hvis du ikke er til det så indlad chiafrø, hørfrø og brug de meltyper du har.

TO DO:

Dej:
- 25 g. Fuldkornshvedemel
- 50 g. Speltmel eller Rugmel
- 25 g. Havregryn
- 2 spsk. Chiafrø

- 4 spsk. Hørfrø
- 4 spsk. vand
- 2 spsk. olie
- 1/2 tsk. salt

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland alle ingredienser og ælt til dejen er sammenhængende (hvis du ikke lige har disse meltyper, bruger du bare hvad du har). Tilsæt evt. ekstra vand til dejen har den rette konsistens. Smør tærteformen. Rul dejen ud og vend den i formen. Tilpas dejen med fingrene og prik små huller i dejen med en gaffel. Bag tærten i 10 min.


Fyld:
- 300 g. Laks
- 400 g. spinat (frossent)
- 1 - 2 dl Edemammebønner
- 3 Æg
- 1 Æggehvide
- 3 spsk. Vand
- 2 dl. Hytteost
- 1/2 tsk. salt
- Lidt salt og Peber

Tø spinat op og vrid det godt. Skær laksen i tern. Bland æg, edemammebønner, vand, hytteost, salt og peber. Fordel fyldet på den forbagte bund og hæld æggeblandingen over. Bag tærten i 20-25 min.


- Velbekom! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar