Jeg kan godt
lide at lave grød og lave forskellige varianter af
grød! - og lige for tiden er jeg begyndt at skifte min sædvanlig havregrød ud med
en anden form for grød, nemlig "Den flade maves grød" (fedt hvis den
gider leve op til sit navn- haha) fra Aurion. For mit vedkommende er morgenmad
dagens vigtigste måltid. Jeg går i hvert fald meget op i hvad dagens første
måltid indebærer, for det har indflydelse på hvordan resten af dagen kommer til
at forløbe.
Mange kan sikkert blive enige med mig i at havregrød om morgenen mætter godt, men "Den flade
maves grød" mætter endnu mere, og den smager skønt! (Man skal lige vende
sig til smagen i starten, men den bliver kun bedre og bedre) Grøden består af
hirse, boghvede, quina flager, hørfrø, mandel splitter, tørrede æblebananer,
kanel, og æbletern og er derudover både økologisk og glutenfri.
En rigtig
"superfoods" grød!
Den kan fås
flere steder på nettet og i flere varianter eks. "Den glade maves
grød", "Altid mæt grød", "Krudtugle grød" osv - De
skal helt sikkert også prøves på et tidspunkt!. Disse grød varianter koster
godt nok mere end almindelig gryn, men det er helt sikkert hvert hvis man
ligesom godt kan lide at prøve forskellige varianter af grød, har gluten allergi
eller bare synes den lyder så interessant at den bare må smages! - Jeg
har købt den i Bazar Vest på et besøg til Århus hos en af mine søde veninder.
Hun havde kort fortalt lidt om Bazaren og hvad det havde at byde på!
Lige fra da
jeg gik ind synes jeg det var interessant og spændende at være derinde. Elsker
stedet, fordi man føler nærmest man går ind et andet land eks. Tyrkiet og så er
der fyldt med alle mulige spændende krydderier, korn, kerner frugter, grønsager
og udlanske specialiteter.
Grøden
kan tilberedes på flere måder eks.
TO
DO:
- 1 - 2 dl Den
flade maves grød
- 1 eller 2 dl
Mandelmælk (eller andre mælkeformer - Hasselnødsmælk går også godt til fordi
den smager lidt af nougat som går godt sammen med kanel og mandel splitter)
- 1 tsk.
ekstra Kanel
- 1 tsk.
Chiafrø
- Cirka 3 dl
vand (alt efter hvor tyk eller tynd du vil have den)
- Hvis du
elsker tørrede frugter så tilsæt evt. dadler, rosiner, tranebær, eller figner
til sidst i grøden
Hæld
kornblandingen, vand og mælk i gryden ved svag varme, kog grøden ved svag varme
med låget på klem i 5 minutter og rør af og til. Lad grøden stå i 10 - 15 minutter
ved svag varme.
Servere grøden
med frugtsaft, smoothies eller syrnede mælkeprodukter.
Eller servere
også grøden med lækker toppings eks. bær, frugt, agavesirup, tørrede frugt,
nødder osv.
Grøden kan også
serveres som dessert evt. til brunch eller aften hvis du blander den afkølede
grød sammen med lidt skyr eller piskefløde og æblemos og toppes med hakkede
mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar